Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 17:12 Διαβάστηκε 1221 φορές

Ενημερωτική ημερίδα για τη λύσσα και κοπή της πίτας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σερρών στο Κυνηγετικό Περίπτερο για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη λύσσα και την κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας παρουσία πλήθους κόσμου (περισσότεροι από 300 κυνηγοί) και επίσημων προσκεκλημένων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών κ. Μωυσιάδης Ι., ο Δασάρχης Σερρών κ. Ζάββος Κ., ο Γενικός Γραμματέας της ΣΤ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΣΤ ΚΟΜΑΘ) κ. Καλογεράκος Ν., ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κ.Σ. Σερρών, οι πρόεδροι των Κ.Σ. Νιγρίτας, Ν. Ζίχνης και Μαυροθάλασσας κ.κ. Γκούμας Ε., Τσολάκης Π. και Μουτσιάνας Γ. αντίστοιχα, κτηνίατροι του Δημοσίου και ιδιώτες καθώς και σύσσωμη η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Π.Ε. Σερρών με επικεφαλής τον συντονιστή της κ. Δημάκη Π. .

DSCN1199 compressed

 

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Σερρών και περιφερειακός σύμβουλος της ΣΤ ΚΟΜΑΘ κ. Σιαπαρδάνης Κωνσταντίνος ανέλαβε την κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας με τυχερούς φέτος τους «γουρουνάδες» μιας και το «φλουρί» βρισκόταν στο κομμάτι του εκπρόσωπου τους κ. Τρούπη Κ..

IMG 2736 compressed

DSCN1188 compressed

 

IMG 4461 compressed

Έπειτα ακολούθησε η ενημέρωση για τη λύσσα με βασικούς ομιλητές τον προϊστάμενο της Δ/νσης Κτηνιατρικής και Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Σερρών Κτηνίατρο κ. Βαρούδη Λεωνίδα και τον Δ/ντή Υποστήριξης της ΣΤ ΚΟΜΑΘ Δασολόγο κ. Σκορδά Κυριάκο.

 

Ο κ. Βαρούδης αφού ευχαρίστησε τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και τους κυνηγούς για τη συνεργασία τους, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι: «…είμαστε πρώτοι στη συλλογή δειγμάτων για τη λύσσα πανελληνίως χάρη στη συμβολή σας…», ενημέρωσε σχετικά με την ιστορία, τα χαρακτηριστικά, τον τρόπο διάδοσης και τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ζωοανθρωπονόσου της λύσσας και επισήμανε την αναγκαιότητα αντιλυσσικού εμβολιασμού όλων των σκύλων μιας και θα έχουν 100% προστασία από την ασθένεια.

 

Ο κ. Σκορδάς μίλησε σχετικά με το νομικό πλαίσιο και τις ενέργειες της ΣΤ ΚΟΜΑΘ για τη λύσσα όπως η καμπάνια ενημέρωσης, η συλλογή δειγμάτων, η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στις ζώνες επιτήρησης κ.α.. Μετά το τέλος των ομιλιών έλαβε χώρα συζήτηση ώστε να λυθεί η παραμικρή απορία των παρευρισκομένων σχετικά με τη λύσσα.

 

Τέλος, ακολούθησε πλούσιος «μπουφές» ενώ οι άνδρες της Θηροφυλακής διένειμαν ενημερωτικό έντυπο υλικό για τη λύσσα καθώς και έντυπα του προγράμματος «Άρτεμις» δίνοντας παράλληλα οδηγίες για τη συμπλήρωση και αποστολή του.

IMG 4480 compressed

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις: ΝΕΚΤΑΡ ΑΦΟΙ ΚΟΥΡΤΙΔΗ, το μπουγατσατζίδικο-καφέ ΜΕNIS (Κυρέλτση Μ. στο Λευκώνα) και το καφέ-μπαρ «ΘΕΜΑ» (Κανέλης Ευαγ. , Μεραρχίας 59) για την προσφορά των αναψυκτικών, σφολιατοειδών-αρτοσκευασμάτων και την παρασκευή των καφέδων αντίστοιχα.